Wimbledon 2013 – wie wint?

Wimbledon 2013 is halverwege. MasterTennis kijkt vooruit naar de tweede week.

Verrassende halve finalist
Het was natuurlijk de week van de uitschakeling van Nadal en Federer. Maar genoeg daarover. Belangrijker is om te constateren wat de beide mannen hebben achtergelaten. Namelijk een kwart van het schema waaruit hoe dan ook een verrassende halve finalist komt: Lukasz Kubot, Adrian Mannarino, Jerzy Janowicz of Jurgen Melzer.

Adrian Mannarino in de halve finale van Wimbledon? Of zelfs finalist? De Chris Lewis van 2013? Het kan. Maar wij kiezen toch voor iemand anders. Het ligt voor de hand om Jerzy Janowicz te tippen als halve finalist. Hij staat van het groepje het hoogst op de wereldranglijst en is een rijzende ster. Maar kan hij de druk van de verwachtingen aan? Wij denken dat hij nog niet stabiel genoeg is en kiezen voor de ervaring van de linkshandige Melzer, die in 2010 al eens halve finalist was op Roland Garros.

Andy Murray
De lachende derde in de onderste helft is Andy Murray. Tot nu toe wandelt hij op z’n gemak door het schema. Een eerste echte test voor Murrray is aanstaande, met zijn wedstrijd tegen Mikhail Youzhny, een uitstekende grasspeler. Maar Murray is voor Youznhy simpelweg te goed.

Finalist: Andy Murray

Djokovic in vorm
In de bovenste helft van het schema overleven de toppers tot nu toe wél. Behalve Novak Djokovic zien we daar Tomas Berdych, David Ferrer en Juan Martin del Potro. Met Tommy Haas als dark horse. Waar aanvankelijk voor Murray gold dat hij in een lastige helft van het schema zat, geldt dat nu voor Djokovic. Het kan verkeren! Maar Djokovic is fit, scherp en komt steeds beter in vorm. Hij oogt als een man met een missie. Del Potro en Berdych sluipen onder de radar richting kwart- en halve finale. Ferrer daarentegen worstelt en zal tegen de eerste topper die hij treft tekort komen.

Halve finalisten: Djokovic, Del Potro.
Finalist: Djokovic.

Er worden barsten geslagen in de hegemonie van de fabulous four. Maar een machtsovername dient zich nog niet aan. Tomic, Dimitrov en Janowicz doen soms leuke dingen, maar moeten nog een of twee stappen maken voordat ze echt mee kunnen gaan doen. Als we toch zouden moeten kiezen voor een finalist van buiten de fab four, kiezen we voor Del Potro.

Maar we houden het op Djokovic en Murray. Beiden superfit, supersnel en vast als een huis. We hoeven het niet weer te hebben over de druk die Murray zal voelen om de nieuwe Britse Wimbledonkampioen te worden. Djokovic is simpelweg een iets betere tennisser dan Murray is. Vooral zijn mentale en aanvallende kwaliteiten zullen de doorslag geven.

Winnaar: Novak Djokovic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s