McEnroe versus Jacco

De BBC heeft het dezer dagen makkelijk. Met onbeperkte budgetten maken ze prachtige tennisprogramma’s. Met topcommentatoren, waaronder de tennislegendes Becker en McEnroe, vullen ze urenlange tv-uitzendingen, die niet worden onderbroken door onbenullige tv-spelletjes, zoals bij de NOS veelal het geval is.

Vandaag dus de kwartfinales op Wimbledon en dan de nababbel met Mac en Boemboem. Vooral Mac schittert met relevante analyses, interessante inside-verhalen (de racketgrootte van Verdasco!) en oprecht enthousiasme over de lijdensweg van Del Potro en zijn uiteindelijke winst. Beckers bijdrage is ietwat onbeduidender, en beperkt zich veelal tot de meest voor de hand liggende observaties.

Nederland heeft op Sport1 Jacco Eltingh en Jan Siemerink om na te beschouwen. En inderdaad, dat is een oneerlijke vergelijking. Budget! Sterren! Grand slam-winnaars! Afijn, het is een genot om zo nu en dan naar Mac en consorten te kijken. En zeker, ook het enthousiasme van Jan en Jacco heeft z’n poldercharme….

One comment

  1. Becker kijkt altijd gewichtig, De dingen die hij zegt zijn dat minder. En McEnroe is interessant! Maar onderschat ook niet onze Jacco en Jan. Het is bon ton om Engelse commentatoren op te hemelen, maar welbeschouwd zeggen ze niet veel anders dan de (goede) Nederlandse commentatoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s