Oranje future(s)

Igor Sijsling, zo leest MasterTennis vanochtend, heeft zijn hoogste ranking ooit bereikt. Plek 55 op de ATP. Een topprestatie voor deze laatbloeier. Zijn spel is lekker aanvallend en past dus prima op de grasbanen en hardcourts. Nu mogelijk nog wat fitter worden voor de slams en de top-30 komt in zicht. Een klein lichtpuntje in donkere tennistijden. Hoe anders was dat in de jaren negentig. Met Kraijcek. Eltingh, Haarhuis. Siemerink en daarna nog Schalken kwam er een onwaarschijnlijke reeks toppers uit Nederland. En toen dachten we dat het normaal was. Helaas. Dat was niet het geval, zo blijkt nu rond het enthousiasme over plek 55. Nederland heeft geen gouden generatie meer, maar moet blij zijn met elk succesje. Maar misschien is die nieuwe gouden generatie al aanwezig – ergens op de tour. Juist daarom gaan we op zoek naar jong Nederlands talent op de ATP. En ja, dan moet we afzakken op de ATP, de jungle van futures en challengers. MasterTennis duikt erin! En jazeker, een quickscan leert dat er Oranje successen worden geboekt. Thomas Schoorel schrijft er twee achter elkaar op zijn naam: Breda en Middelburg. Op naar Scheveningen (challenger)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s