Ivan Lendl en de Race to London

Ivan Lendl, coach van Andy Murray en stille kracht achter het succes van de Schot, liet vandaag van zich horen in The Guardian.

“If somebody has two majors and an Olympic gold medal, and everybody else has only one major each [in the last year], well, [people] can make their own opinion on that.”

Murray nummer 1?
Hiermee wilde Lendl aangeven dat Murray een bedreiging vormt voor Novak Djokovic voor de eerste plaats op de wereldranglijst. Is dat het geval per het einde van dit tennisjaar? MasterTennis duikt erin!

Murray heeft op de wereldranglijst op dit moment 2950 punten minder dan Djokovic. Dus heeft Murray nog een forse achterstand op de Serviër.

Maar een grote achterstand op de wereldranglijst kan snel worden ingelopen, als de ene speler in een periode veel punten te verdedigen heeft en de ander weinig. Daarom is het zinvol om te kijken naar de Race to London, de puntenaantallen die spelers tot nu toe hebben vergaard in 2013 en waar de punten die men behaalt in de rest van het seizoen bij worden opgeteld. MasterTennis heeft het even voor u nagekeken: in de Race staat Murray toch nog altijd 1070 punten achter op Djokovic.

Lendl heeft natuurlijk gelijk als hij zegt dat Murray een kandidaat is voor de nummer 1-positie. Want Murray is de huidige nummer 2 van de wereld en de houder van twee Grand Slamtitels. Maar Lendl heeft niet ver genoeg gekeken, want op basis van de Race to London heeft Djokovic nog steeds een grote voorsprong op Murray. Bovendien: Murray heeft er een handje van om af en toe vroegtijdig te verliezen in toernooien. En dat is iets wat hij zich niet kan permitteren als hij aan het eind van dit jaar de nummer 1 van de wereld wil worden.

Nadal
Daar komt bij dat Lendl buiten de waard rekent: Rafael Nadal! Toegegeven, van Nadal valt nog maar te bezien of hij een volledig hardcourt seizoen kan spelen. En zo ja, of hij daarin succesvol kan zijn, gezien zijn zwakke knie. Maar kijkend naar de punten: in de Race to London staat Nadal nog steeds bovenaan, met 780 punten voorsprong op Djokovic en 1850 op Murray.

Hoe dan ook, na de Wimbledonoverwinning van Murray en met de come-back van Nadal, is er weer een mooie strijd om de nummer 1-positie op de wereldranglijst. Een garantie voor een extra interessante tweede helft van 2013! MasterTennis volgt het op de voet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s