McEnroe: rebel with a cause

Het was waarschijnlijk in de jaren tachtig dat MasterTennis de poster voor het eerst zag: McEnroe als James Dean wandelend in New York. Een Nike-uiting die alles toonde waar McEnroe voor stond. De rebellie, het chagrijn, de houding van ik kan de hele wereld aan..en natuurlijk de New Yorker. Nike was in die tijd – veel meer dan nu – ook het merk voor de sporter die durf en agressie uitstraalde. De verbinding tussen rock ’n roll en sport…Nike is in decennia daarna het leidende sportmerk van de wereld geworden. Een marketingmachine. Maar het scherpe randje is verdwenen. Tegelijkertijd is de tennisser-met-een-houdingsprobleem ook vrijwel verdwenen. Gelukkig is het tennis in 2013 beter, sneller en aantrekkelijker dan ooit. O ja, nog één geweldige quote van Becker over McEnroe om af te sluiten. “He was the most difficult player to play against, because it was always personal with him. It was never just about tennis.”

One comment

  1. Jerzy Janowicz kan de nieuwe rebel without a cause worden. Laten we het hopen, want het tennis kan het gebruiken. Of Gulbis. Alleen die praat vooral, maar presteert niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s