De allerslechtste comeback

Nu Martina Hingis flirt met een comeback op de tour (uitgesnoven, uitgehuild – en nog maar 32) is het tijd om het fenomeen comebacks onder de loep te nemen. Wat opvalt: het lukt maar zelden. Zelfs McEnroe kon na een korte break niet meer helemaal terugkomen. En de meest tragische was natuurlijk Björn Borg, begin jaren negentig. Bijna tien jaar geen racket aangeraakt. Een mid-dertiger die er goed op los had geleefd en zakelijk weinig succesvol was geweest. Hij weigerde met het nieuwe materiaal (kunststof, graphite) te spelen en kwam dus met zijn oude spullen op de proppen (al was het geen houten Donnay, maar een imitatie, dit in verband met een conflict).Waarom is de grote vraag? Geld, romantiek, liefde voor de sport of…Het antwoord is niet duidelijk, het resultaat wel: 12 verliespartijen op rij, 3 gewonnen sets, verdeeld over 3 jaren. Helaas zijn erop Youtube geen beelden te vinden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s