De beste tenniscommentator?

Eerder kondigden we op dit blog aan dat we op zoek zouden gaan naar de beste tenniscommentator op de Nederlandse televisie. Vandaag hebben we het over Albert Mantingh.

Laten we maar met de deur in huis vallen: Albert bungelt wat ons betreft ergens onderaan op het lijstje van de beste commentator. We kraken bij MasterTennis mensen niet zomaar af. Laat staan dat we ze beledigen. We oordelen zakelijk en op basis van argumenten. En dan komen we tot de conclusie dat Albert een van de slechtste tenniscommentatoren is.

Darts
Volgens de website van Sport1 heeft Albert Mantingh een grote algemene sportkennis. Sinds 1988 heeft hij voor bijna alle Nederlandstalige televisiezenders gewerkt. Albert is een generalist, vooral bekend van voetbal en darts. En dat merk je aan zijn tenniscommentaar!  Tellen kan hij als de beste, waarmee Albert een perfecte kloon is van de vader aller sprekende scoreborden, Heinze Bakker. Irritanter nog is dat Albert voortdurerend statistieken opdreunt, vooral uitslagen van spelers tijdens eerdere toernooien. Mits gedoseerd toegepast kan dat zeker toegevoegde waarde hebben. Maar Albert weet wat dat betreft geen maat te houden. De database van ATPworldtour.com is zijn grootste vriend.

Wij van MasterTennis willen een commentator die de wedstrijd duidt. Die feitenkennis koppelt aan tactisch inzicht. Die de wedstrijd kan lezen. Die ziet op welke aspecten een speler tekort komt, op welke aspecten hij succesvol is en waarom.

Sorry Albert, we zoeken nog even verder naar de beste tenniscommentator op de Nederlandse televisie.

3 comments

 1. Dank voor de bijval. De inhoud van je link kan niet worden weergegeven. Maar we kunnen wel ongeveer raden wet je hebt gemaild. Een goeie toevoeging, van die stiltes! En tsja, wat kunnen we eraan doen? Wij hopen dat de commentatoren mee (gaan) lezen op dit blog en daar hun voordeel mee doen. Overigens volgt een dezer dagen deel 3 van onze serie over tenniscommentatoren.

  1. Hier mijn mail naar Sort1

   Beste allen van sport1,

   Met heel veel plezier heb ik geruime tijd een abonnement op jullie sport kanaal.

   ik ben een groot liefhebber van tennis en word hier rijkelijk mee beloond maar heb wel een klacht!

   ik vind het onverklaarbaar dat bij tenniswedstrijden het commentaar harder staat dan het geluid van de ballen die om je oren vliegen, de sensatie van tennis beleef je immers veel intenser met geluid van het spel en niet een eindeloze waterval van commentaar door de punten heen….!

   ja en met commentaar komen we bij mijn volgende klacht: “het commentaar”, het is een feit dat de Nederlandse commentatoren graag hun uitgebreide kennis van tennis willen delen met de kijker waardoor zij vaak vergeten dat het hier om een tenniswedstrijd gaat en niet een talkshow over wie de beste kennis van zaken heeft…..

   ik zou zeggen neem een voorbeeld aan het buitenlandse (Engelse of Amerikaanse) commentaar waar het doel niet uit het oog verloren wordt en dat is tennis……geluid van de baan hard en zinnig commentaar!

   Ben benieuwd naar uw reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s