Andere tijden sport: Davis Cup ’93

http://www.gemistvoornmt.nl/a.aspx/15727884/0

In Barcelona gebeurde het. Een magisch sportweekend voor het Nederlandse toptennis. In het voorjaar van 1993 won Nederland van Spanje. Nu onwaarschijnlijk, toen misschien nog wel meer. Kopman Sergi Bruguera was een van de voorgangers van Nadal en vrijwel onverslaanbaar op gravel. Afijn, het verhaal van tennisser-op-zijn-retour Mark Koevermans die in de beslissende singelpartij op zondag van diezelfde Bruguera wint.

Sportjuweel
In Andere tijden sport (gelukkig volledig online terug te zien via bovenstaande link) wordt dit allemaal haarfijn uit de doeken gedaan. Wat een fijn programma. Tom Egbers in vorm met tal van lekkergeformuleerde verbindingszinnetjes, toppers van toen die terugblikken, Cruijff op de tribune, Bruguera die nog altijd met respect terugkijkt op Koevermans. Een sportjuweeltje.

Sprekend scorebord
Een kleine ergernis, het vlakke commentaar van Heinze Bakker. Al eerder gememoreerd, maar ook hier ontstijgt hij niet het niveau van het sprekende scorebord. De jaren van Willem Duys en Herman Kuiphof lagen toen al achter ons (ook niet daverend), en Studio Sport (of was hijzelf toen chef sport?) dacht ten onrechte waarom niet. Iedereen kan immers de score bijhouden…Gelukkig liggen die tijden definitief achter ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s