Beroemde quotes: Vitas Gerulaitis

Oud toptennisser Vitas Gerulaitis stierf in 1994 door een freaky ongeluk. In zijn slaap – iets met een airconditioning die een verkeerde bron gebruikte. Tragisch.

Opvallend: in datzelfde jaar had hij de jonge Sampras eenmalig gecoacht tijdens de Italian Open (Rome). MasterTennis haalt hem nu even uit de vergetelheid vanwege zijn meesterlijke uitspraak. Al eindeloos vaak herhaald, maar nog altijd even leuk:  “And let that be a lesson to you all. Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row.”

Hij sprak de legendarische woorden nadat hij Jimmy Connors had verslagen, daarvoor had hij 16 keer op rij verloren van Jimbo. Is het romantiek, of had de ATP in de jaren 70 en 80 inderdaad meer karakters op de tour? De laatste dagen in Montreal (Masters-toernooi) laten overigens zien dat spelers als Gulbis en Janowicz meer dan genoeg temperament hebben. Nu maar hopen dat ze ook snel  de stap naar de absolute wereldtop maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s