Nadal: de man van zes miljoen

De kop boven dit artikel zal de jonge lezers weinig zeggen. Maar het verwijst naar een legendarische tv-serie uit de jaren zeventig. Lee Majors was een bijna verongelukte luchtmachtpiloot, die in het geheim werd opgelapt (door een geheime dienst?). Hij kreeg allerlei nieuwe bionische onderdelen. Daarna zag hij zo scherp als een adelaar, was zo snel als Usain Bolt en gooide met gemak een granaat over een berg. Zoiets.

Nu, zo vlak voor de US Open-finale, ziet MasterTennis een parallel met Nadal. Het lijkt alsof de blessureperiode hem juist sterker heeft gemaakt, slimmer en sneller. Alsof Oom Tony en Rafa samen zijn teruggegaan naar de tekentafel. Wat is er nodig om Murray en vooral Djoko aan te kunnen? Forehand wat vlakker. Check. Betere eerste service. Check. Met natuurlijk de ontlasting van zijn kwetsbare knie als bijkomend voordeel. Ok, we zijn klaar om de wereldtop te heroveren.

Problem solver
Een strafexpeditie van zo’n tien maanden is nu aan de gang – met een kleine bedrijfsfout in Londen. Het powertennis was er al jaren, maar nu dus ook de spelintelligentie om met aangepast tennis weer de nummer 1 positie te heroveren. En het wordt opgemerkt door de groten: Gilbert and McEnroe (and others) have also repeatedly called Nadal the “best problem-solver in the game”. De uitslag van vanavond: in vier sets gaat de overwinning naar Nadal. Het hele artikel over de Rafa-herwaardering vind je hier: http://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2013/09/rafael-nadal-is-the-leonardo-da-vinci-of-tennis/279383/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s