Fraude bij Battle of the sexes?

http://news.yahoo.com/video/battle-sexes-tennis-match-billie-230228110.html

Waar gaat dit over, vraagt u zich terecht af. MasterTennis doet niet zoveel met damestennis tot nu nog toe. Maar maakt nu een uitzondering voor een rariteit in de tennissport. Mannen die tennissen tegen vrouwen. In vrijwel elke sport komt het moment dat iemand zich afvraagt of de beste vrouw niet meekan bij de mannen. Met veelal desastreuze resultaten voor de vrouwen (maar niet altijd). Zo haalde talent Michelle Wie (golf) nooit de cut (finaleweekend) bij de mannentoernooien waar ze aan mee mocht doen. Ok, bij het schaken haalden de zusjes Polgar redelijke resultaten. Dan nu terug naar het tennis en het verhaal van Bobby Riggs, een tennisheld uit de jaren dertig en veertig. Daarna een tennissjacheraar die op alles wedde wat er te wedden viel. Om die reden daagde hij als vijftiger Margaret Court uit. Toen een wereldtopper. En ja, macho Riggs won in twee sets. Dat was toen wereldnieuws.

King vs Riggs
Na het succes tegen Court daagde Riggs tennisster Billie Jean King uit. Die had zich beter voorbereid op de strijd tegen Riggs en won in drie sets. In een enorm mediaspektakel. Negentig miljoen tv-kijkers en 35.000 mensen in het stadion in Houston waren getuige. Een belangrijk moment voor vrouwentennis, zo werd gezegd. Al kun je natuurlijk afvragen hoe knap het is om van een oud-tennisprof te winnen. Nu, zoveel jaar na dato, komt het bericht naar buiten dat Riggs expres verloor om zo optimaal van weddenschappen op zijn eigen partij te profiteren. Niet onwaarschijnlijk als gokker en sjacheraar. Doet het ertoe? MasterTennis maakt het eigenlijk niet uit…en vindt het naast een rariteit ook best leuk. Serena tegen Nadal (30-0 voorsprong in elke game en dubbelspelveld voor Nadal). Why not? Overigens heeft Riggs ervoor gezorgd dat er nadien nog diverse battles zijn gespeeld. Alles daarover vind je op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_the_Sexes_(tennis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s