Tussenstand Race to London

De Race to London is in volle gang. En is spannend! Er zijn nog vijf spelers die een serieuze kans maken op drie plaatsen voor de World Tour Finals. MasterTennis geeft de tussenstand.

Vanwege de afzegging voor de WTT van Andy Murray mag de nummer 9 op de wereldranglijst ook meedoen aan het eindejaarstoernooi. Hieronder de volgorde van de kanshebbers voor de plaatsen 7, 8 en 9, inclusief puntenaantallen per 12 oktober en de toernooien die ze voorafgaand aan de WTT nog spelen:

7. Stanislas Wawrinka: 3150, Basel, Parijs
8. Roger Federer: 3145, Basel, Parijs
9. Jo-Wilfried Tsonga: 3010, Wenen, Parijs
10. Richard Gasquet: 2960, Moskou, Basel, Parijs
11. Milos Raonic: 2770, Stockholm, Basel, Parijs

Tsonga speelt vandaag de halve finale in Shanghai tegen Novak Djokovic. Bij winst van die wedstrijd gaat hij Federer en Wawrinka voorbij. Het zou MasterTennis niet verbazen als Wawrinka nog een wild card voor een extra toernooi volgende week probeert te krijgen.

Er zijn vele varianten denkbaar de komende weken, die we nu niet allemaal kunnen benoemen. Om te beginnen is de wedstrijd van Tsonga van vandaag voor alle vijf spelers belangrijk. Na volgende week (Wenen, Moskou, Stockholm) komt er weer meer tekening in de strijd. Vervolgens zal Basel cruciaal worden voor de laatste plekken. En Parijs uiteraard beslissend.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s