Rios: de onbekendste nummer 1 ooit

Ooit was daar opeens – zo voelde het – een onbekende nummer 1 van de wereld. De man die drie Master-toernooien op rij (1998) won en zes weken nummer 1 bleef (maar geen slam won). Marcelo Rios dus. De Chileen kon rekenen op tal van criticasters. Onaangepast, niet communicatief en ondoorgrondelijk, zijn zo enige kwalificaties. Maar ook een tennisgenie, zoveel is zeker. Ok, hij had geen zin in het mediacircus rond de tour en stopte, veel te vroeg, op zijn 28e op een achteraf toernooitje. Maar wat een tennisser (Federer was fan): de video maakt het allemaal duidelijk. De man heeft werkelijke alle slagen in huis en wil ze graag laten zien. En af en toe een leuke uitspraak. In Rome werd hem gevraagd wat hij vond van het gravelbeest Muster, zijn volgende tegenstander. Hij gaf subtiel aan dat Muster blij mocht zijn met een paar games. De volgende dag was het 6-1 en 6-2 voor Rios. In de link leest u alles over zijn fans en tegenstanders, inclusief tal van mooie quotes. Zoals deze van Patrick McEnroe, uit een treffend tv-commentaar: ‘I’m not even sure if he goes out there with a strategy, Cliff. He just goes out there and just swings away, angles the ball, it looks like he just sort of free-wheels it out there and relies on his talent.’

http://thebiofile.com/2010/01/marcelo-rios-the-mysterious-champion/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s