In memoriam: Peter Doohan

Peter Doohan is overleden. De 40-plussers onder onze volgers weten nog precies wie hij was. In 1987 won Doohan in de tweede ronde van Wimbledon van Boris Becker, de titelverdediger. Doohan leed aan ALS.

Peter Doohan behaalde in zijn carrière 1 ATP-titel, in 1984 in Adelaide. In augustus 1987 haalde hij zijn hoogste singles ranking: 43. Maar Peter Doohan is vooral bekend vanwege die ene wedstrijd op Wimbledon. Het was het vroegste verlies van een regerend kampioen sinds 1967.

De overwinning van Doohan op Becker is vergelijkbaar met de winst van Sergiy Stakhovsky op Roger Federer in 2013, destijds ook titelverdediger en eveneens een tweede rondepartij. Net als Stakhovsky speelde Doohan messcherp serve en volley tennis en wist dat de hele wedstrijd vol te houden.

Op het moment van de partij tegen Becker was Doohan de nummer 70 van de wereld. Hij sliep tijdens Wimbledon in een hotelletje van 11 pond per nacht en kwam met de bus naar het tennispark. In bijgaand filmpje zegt Doohan dat mensen nog een paar jaar over hem zullen praten als de man die op Wimbledon van Boris Becker won. Inmiddels 30 jaar later doen we dat nog steeds. En waarschijnlijk nog vele jaren.

Peter Doohan, 1961-2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s