Jaroslav Drobny: ijshockeyende tennisser

Een prangende vraag tijdens het Kerstdiner is natuurlijk welke spelers de GOAT-lijst van MasterTennis halen. Als tipje van de sluier kunnen we zeggen dat Jaroslav Drobny een spectaculaire nieuwe binnenkomer is op de lijst die de Greatest Of All Time bepaalt.

Drobny was een Tsjechische tennisser uit de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw, die twee keer Roland Garros won en één keer Wimbledon. En hij was een bijzonder multi talent. Drobny kwam ook uit voor het nationale ijshockeyteam van Tsjechoslowakije. Als ijshockeyer speelde hij met zijn land in de Olympische finale van 1948 en won hij goud op de wereldkampioenschappen van 1947.

Drobny is de enige mannelijke tennisser ooit die Wimbledon won terwijl hij een bril droeg tijdens het tennissen. Ook Arthur Ashe droeg lang een bril als hij tenniste. Maar toen Ashe in 1975 Wimbledon won, was hij inmiddels overgestapt op contactlenzen. En nog een feitje: Drobny heeft de meeste titels op gravel ooit. Volgens de overlevering meer dan 90. In bijgaand filmpje komt de naam voor van Sidney Wood, die als 16-jarige debuteerde op Wimbledon. Hij won het toernooi in 1931. Maar helaas, de GOAT-lijst haalt hij daarmee niet.

Natuurlijk staan veel andere spelers uit dit filmpje wel op de lijst, zoals onder anderen Bill Tilden, Henri Cochet, Jean Borotra en Jack Crawford. Nog een paar dagen tot we de GOAT-lijst publiceren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s