Mark Edmondson: de meest verrassende winnaar ooit

Dat hij niet de Greatest Of All Time is, kunnen we alvast verklappen. Maar vanwege zijn winst van de Australian Open van 1976 staat hij wel op de GOAT-lijst van MasterTennis. We hebben het over Mark Edmondson.

Edmondson is niet de enige eenmalige Grand Slam winnaar op de lijst. Wie was eigenlijk de meest verrassende winnaar ooit? Eerst terug naar Mark Edmondson.

In 1976 werd de Australian Open nog op gras gespeeld. In die tijd werden maar twee spelers geplaatst. Dat jaar waren dat Ken Rosewall en John Newcombe, samen goed voor 15 Grand Slam titels. Edmondson versloeg ze beiden: Rosewall in de halve finale en titelverdediger Newcombe in de finale.

Edmondson was op het moment van zijn overwinning nummer 212 op de wereldrangljist, waarmee hij nog steeds de laagst geklasseerde speler ooit is die een Grand Slam won. Naast de Australian Open heeft Edmondson nog 5 andere, kleine toernooien gewonnen. Hij had een bescheiden carrière met één groot hoogtepunt.

Op de GOAT-lijst staat hij dan ook helemaal onderaan. Maar hij staat er op -ook dat neemt niemand Mark Edmondson meer af! Was Mark Edmondson de meest verrassende Grand Slam winnaar ooit? Daarvoor komen wat ons betreft nog een paar spelers in aanmerking.

Wat te denken van Gaston Gaudio, Roland Garros 2004? Of Michael Stich, Wimbledon 1991? Thomas Johansson, Australian Open 2002? Brian Teacher, Australian Open 1980?

We staan open voor suggesties. Voorlopig houden wij het op de voormalige glazenwasser: Mark Edmondson, de meest verrassende winnaar van een Grand Slam aller tijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s