In memoriam: Ken Flach

Ken Flach is plotseling overleden. Vooral bij de 40-plussers onder ons is Flach bekend van het legendarische dubbel Flach/Seguso, dat furore maakte in de jaren ’80. Na zijn tenniscarrière werd Flach tenniscoach en verdienstelijk golfer. Vorige week nog speelde Flach 36 holes golf. Daarna werd hij onwel, liep een longontsteking op en overleed gisteren aan complicaties en de gevolgen daarvan. Flach werd 54 jaar.

Hoewel Ken Flach ook een Grand Slam won samen met Rick Leach, is hij als gezegd vooral bekend als dubbelteam met Robert Seguso. Samen speelden ze vijf Grand Slam finales, waarvan ze er drie wonnen. Daarnaast wonnen Flach en Seguso ook de Olympische titel van 1988. In die jaren was Ken Flach een van de beste dubbelaars wereld, zo niet de beste. Zijn bijgeloof was een van de eigenaardigheden van Ken Flach. Hij stapte nooit op de lijnen als hij de baan op- en afliep en eiste altijd het stoeltje het verst van de umpire op. Daarnaast was hij bekend om zijn lange haren. Die haren waren aanleiding voor een incidentje tijdens de US Open finale van 1985.

Henri Leconte claimde dat Flach een bal van Leconte die uit ging, had getoucheerd met zijn haar. Dat werd het “hair shot” genoemd. Zie bijgaand filmpje. Ken Flach en Robert Seguso kenden elkaar al sinds college tijd, uiteindelijk een kleine 40 jaar. Seguso is getrouwd met Carling Basset, een voormalig WTA-speelser. Aan haar de laatste woorden: Ken will be remembered with a loving heart and a passion for life. You will be missed physically, but your presence will always be there in spirit.

RIP Ken.Ken Flach, 1963-2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s