Rafael Nadal: koning van Monte Carlo

Aanstaande zondag begint het toernooi van Monte Carlo. Het eerste Masters 1000-toernooi van dit jaar op gravel. Dus gaan we het hebben over Rafael Nadal.

Het is volgende week 15 jaar geleden dat Nadal als 16-jarige zijn debuut maakte in Monte Carlo. Dat was toen zijn tweede toernooi op ATP-nivo, nadat hij een jaar eerder een wild card had gekregen voor zijn thuistoernooi op Mallorca. In het tussenliggende jaar had Nadal Futures en Challengers gespeeld, waarvan hij er 7 won.

In 2003 speelde Rafael Nadal dus voor het eerst in Monte Carlo, als nummer 109 van de wereld. En hij debuteerde met een dreun, want in de tweede ronde won Nadal van de regerend kampioen van Roland Garros en de toenmalige nummer 7 van de wereld, Albert Costa. 15 jaar later en 10 titels in Monte Carlo verder, is Nadal nog steeds de favoriet voor de winst in Monaco. Dat is knap van hem, maar het zegt ook iets over de concurrentie.

Roger Federer is een tennisveteraan die niet meer op gravel speelt, Andy Murray en Stan Wawrinka zijn nog steeds geblesseerd en holist Novak Djokovic is dolende.We zouden drie andere spelers kunnen noemen die favoriet hadden kunnen zijn in Monte Carlo: Alexander Zverev, Dominic Thiem en David Goffin. ‘Zouden’ en ‘hadden’, want het is weinig hoopgevend wat deze drie de afgelopen weken hebben laten zien. Zverev haalde weliswaar de finale in Miami, maar met matig spel. Hij werd vorig weekend in de Davis Cup weggespeeld door Nadal. Bovendien was Zverev voorafgaand aan Miami ook al wankelmoedig. En Thiem en Goffin moeten momenteel met plakband en tape overeind gehouden worden.

Daardoor is het toch weer de oude Rafael Nadal die in Monte Carlo huizenhoog favoriet is. We willen graag strijd, maar voorzien die helaas niet. Wie ons toch hoop wil geven, mag het zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s