Federer en Nadal: Strokes of Genius

Strokes of Genius. Dat is de naam van het boek dat journalist Jon Wertheim van Tennis Channel schreef over de finale van Wimbledon 2008, tussen Rafael Nadal en Roger Federer. Die wedstrijd dateert alweer van 10 jaar geleden. Vanwege dat jubileum gaat op 1 juli aanstaande, de dag voordat Wimbledon 2018 begint, de documentaire Strokes of Genius in première op Tennis Channel.

Deze film is gemaakt met medewerking van de All England Lawn Tennis Club, wat kwaliteit suggereert. In de trailer van de film vat Nadal de wedstrijd mooi samen: “Federer could win, but I was not going to lose”.

Ondanks goed zoeken kunnen we helaas nergens vinden of, wanneer en waar deze film ook in Nederland te zien gaat zijn. Waarschijnlijk houdt Tennis Channel de rechten op de documentaire eerst een tijdje voor zichzelf. Wie daar meer over weet, gaat dat hopelijk hier vertellen. De trailer laten wij nu even voor wat die is. In plaats daarvan kiezen we voor de lange samenvatting van de wedstrijd. Een half uur lang schitterende en allemaal belangrijke punten, die je weer terugbrengen naar 2008. Met aan het einde de duisternis.

De wedstrijd betekende de wisseling van de wacht. Een paar weken eerder had Nadal Federer op Roland Garros een pak slaag gegeven: 6-1, 6-3, 6-0. Op Wimbledon was Federer nog wel de baas, tot deze partij. En een paar weken later loste Nadal Federer ook af als nummer 1 van de wereld. The greatest match ever played, wordt de wedstrijd vaak genoemd. Daar valt over te twisten natuurlijk. Bijvoorbeeld de finale van de Australian Open 2012 is zeker ook een kandidaat. Maar schitterend, heroïsch en onvergetelijk was deze wedstrijd zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s