Theo Bakker beker: de winnaar

De winnaar van de Theo Bakker Beker, de beste tenniscommentator van Nederland, is dit jaar Robbert Reimering, een man die al meer dan twintig jaar tenniscommentaar geeft voor onder meer Eurosport. Ook was hij een paar jaar geleden de speaker tijdens het ABNAMRO-toernooi. MasterTennis sprak ’m kort telefonisch over zijn drijfveren, voorbereiding en dromen.

Waarom tenniscommentator?

‘Tennis was altijd een grote passie voor me. Ik ben een van die rare snuiters die partijen van veertig jaar geleden terug kan halen. Ik stond ook ‘s nachts op voor de Australian Open. Nee, ik heb niet op topniveau gespeeld, maar wel een aardige bal geslagen.’

Is dat een nadeel?

‘Ik zie wel wat er goed of fout gaat op een baan. Maar ik zal ook niet te diep op technische details ingaan. Dat nemen kijkers ook eerder aan van John van Lottum, ieder zijn specialiteit.’

Hoe omschrijf jij je eigen stijl?

‘Ik hoop enthousiasmerend, veel mensen roemen me ook vanwege mijn rustgevende stem. Vanzelfsprekend probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden. Vaak is dat toch via internet en vakbladen, er is helaas geen geld om het met circuit mee te reizen bij commerciële zenders. Ik probeer de kijker ook niet te veel vervelen met eindeloze feitjes. Maar als ik vanmiddag een vrouwenpartij tussen de nummer 180 en 192 in Boekarest versla, dan ben ik toch blij dat ik die feitjes heb.’

Veel of weinig kijkers, maakt dat uit?

‘Of ik nu 1 kijker of 2 miljoen kijkers heb, dat maakt me niet uit. Ik doe het zo goed mogelijk. Mijn droom? De Wimbledon-finale lijkt me natuurlijk leuk. Of twee weken naar Melbourne.’

BBC-commentaar?

‘Dat vind ik ook mooi en ik luister graag naar McEnroe en Wilander. Maar wat me opvalt is dat Nederlandse tennisfans ons verwijten dat we zoveel praten. Maar het gekke is dat doen ze veel meer bij de BBC. Nederlandse voorbeelden? Ik vond Theo Bakker ook een goede en fijne commentator!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s