Yevgeni Kafelnikov en de Tennis Hall Of Fame

De Rus Yevgeni Kafelnikov is dit weekend ingewijd in de International Tennis Hall of Fame (sinds 1954) in Newport, Rhode Island. Als ergens de tijd stil staat, dan is het hier.

Naast de Tennis Hall of Fame, is er een klein grastoernooi in dezelfde week en een serieus tennismuseum; alles ademt lange with broeken, prettige bedaagdheid en kekke hoedjes. Fijn dat het nog bestaat. Terug naar Kafelnikov en zijn inwijding in de Tennis Hall of Fame.

Een soort eregalerij voor de sterren van weleer. Een fenomeen dat we hier eigenlijk niet kennen, maar in de VS gemeengoed is voor allerlei aandachtsgebieden – op Youtube zijn prachtige ceremonies te zien voor diverse rockgoden…de moeite waard. Daar weten ze hoe je oude sterren moet eren.

In Nederland moest Cruijff eerst overlijden voor het stadion naar hem werd vernoemd. Afijn, andere discussie. Maar hoe word je opgenomen in de tennisvariant? De prestaties helpen natuurlijk. De Rus won twee slams, was de nummer 1 van de wereld in 1999, won goud op de Olympische Spelen in 2000 en haalde de Davis Cup binnen in 2002. Plus ook nog eens geweldige dubbelprestaties. Niet gering. Destijds was hij de man die week in en week uit speelde – een broodtennisser van de eerste orde.

De daadwerkelijke toelatingscriteria vinden we op de site…3 slams en 13 weken op nummer 1 zorgen voor een automatische nominatie. Heb je die niet dan kan het Enschrinee Nominating Committee dit in gang zetten (het verhaal op de site is eindeloos, maar dit haalden wij eruit).De Rus was trots en vereerd met zijn benoeming, zoals het hoort. Li Na en Mary Pierce werden bij de vrouwen benoemd dit jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s