ATP Cup: toptennis vindt zichzelf opnieuw uit

Toptennis vindt zichzelf opnieuw uit. Ok, het klinkt mogelijk wat bombastisch, maar de laatste tijd zien we veel nieuwe toernooi-formats, spelregel-vernieuwingen en als gevolg daarvan enthousiaste fans op de tribunes. De prijsuitreiking van de ATP Cup in Sidney is nog maar net achter de rug, maar dit landentoernooi is misschien wel de leukste nieuwkomer van de laatste tijd.

Kyrgios, De Minaur, Lajovic en Medvedev waren soms onstopbaar de afgelopen dagen. De eerzucht en drive spatte bij deze spelers van het scherm in de huiskamer. De landenteams van Australië, Servië, Rusland en Spanje maakten indruk. De trots om voor je land uit te komen is in die landen groot. De teams zijn hecht en stralen kameraadschap uit. Prachtig waren de discussies tussen onder meer Rafa en coach Roig over de aanpak van Djoko. Ook mooi: de tranen na de Servische eindoverwinning bij Djoko, de man die alles al heeft gewonnen.

Daar tegenover zagen we Zverev die zichzelf de vernieling inspeelde en een machteloze coach Becker. Welke coach kan de Duitser redden?Landentoernooien zijn een welkome aanvulling op het tennismenu. Veel liever zien we dit toernooi dan een individueel 250 of 500-toernooi. Hier zie je meer strijd, verrassingen en controverses. Van rackets die sneuvelen tot opmerkelijke quotes buiten de baan. Zo meldde Rafa in de persco, vlak na het Djoko-verlies, dat sommig publiek geen verstand heeft van tennis. Vrij samengevat. Hij doelde natuurlijk op de Servische fans die inderdaad lang niet altijd sportief waren. De reactie van Rafa was niet slim, maar wel begrijpelijk, de adrenaline gierde ongetwijfeld nog door zijn lichaam….En wat zegt dit resultaat over de AO?

Djoko’s heerschappij in Melbourne lijkt ook in 2020 weer onontkoombaar, slamoverwinning nummer 17 is aanstaande. Ondanks dat het goed voor tennis zou zijn als we weer eens een nieuwe slamwinnaar zouden mogen begroeten, zien we dat in Melbourne niet gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s