Lord Gulbis is terug

Lord Gulbis is back. Ernest Gulbis (31) staat momenteel ver buiten de top-200 en kwam via de kwalificaties het hoofdtoernooi binnen. Vanochtend versloeg hij relatief eenvoudig het Canadese talent Felix Auger-Aliassime (ATP 22) in de eerste ronde.

Gulbis is de zoon van een van de rijkste inwoners van Letland. En is helaas nooit de grote ster geworden die men ooit in hem zag. Nummer 10 van de wereld en een halve finale in Parijs, dat was het maximale. Inmiddels tennist hij in merkloze kleding en boekt heel af en toe nog een mooi resultaat, zoals vandaag. Zijn voorlaatste overwinning op het hoogste niveau was in de zomer van 2019! Het gedisciplineerde prof-leven paste hem nooit zo – de vergelijking met Marat Safin werd dan ook regelmatig gemaakt. Al heeft die natuurlijk beduidend meer gepresteerd.

Maar we herkennen ook bij Gulbis de mix van rebellie, gemakzucht in combinatie met het grote talent. Ooit roemde hij de wiet van Rotterdam in een interview tijdens het ABNAMRO-toernooi. En hij vond de Fabfour maar saai in hun interviews (wat vaak zo is) en zo kunnen we eindeloos doorgaan met onconventionele uitspraken en acties. Vernoemd naar Ernest Hemmingway en opgegroeid in de upper class zal het ook niet verbazen dat hij graag de Russische klassieken leest – ook niet iets wat je bij elke prof ziet.

Een paar jaar geleden verbaasde hij de tenniswereld door een bijzondere forehandtechniek te hanteren. Het werkte een tijdje. Inmiddels is hij terug met een wat normalere forehand. En wie weet, wint hij nog een paar rondjes in Melbourne. Volgende tegenstander: Aljaz Bedene. Dat is te doen voor een Gulbis die er zin in heeft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s