Kyrgioptimistyc

We zijn weer Kyrgioptimistic! Eigenlijk zijn we fan van alle spelers die buiten de mainstream vallen en daar hoort de Aussie zeker bij…Kyrgios (24) was jaren geleden de frisse wind die de ATP nodig had. En zoals zo vaak bleek talent niet voldoende. Blessures, gebrek aan discipline en ambities gooiden zand in de motor. Plus de nodige woede-uitbarstingen op de baan en bijpassende boetes hielpen ook niet. Zijn loopbaan stokte en de top-10 raakte buiten beeld…de oplevingen werden steeds geringer. Het zoveelste talent dat in het tijdperk van de Fabfour niet verder kwam dan wat aardige resultaten. Plus natuurlijk een eindeloze serie Youtube-hoogtepunten (de onderhandse service!).

Maar misschien is er licht aan het einde van de tunnel. De Laver Cup en ATP Cup, daar presteerde hij weer naar behoren en haalde mooie overwinningen – hij geniet zichtbaar van de team-events. En hij liet zich van zijn meest betrokken kant zien bij de grote branden in zijn eigen land. Hij ondersteunde waar mogelijk met geld en riep andere spelers daartoe op. En in Melbourne pakt hij nu uit met met een paar goede overwinningen – inclusief leuke discussies met de umpire. Na een tijdswaarschuwing verwees hij subtiel naar de eindeloze plukgebaren van Rafa. Het is een groot contrast met een tijdje geleden toen het grote chagrijn overheerste in zijn discussies met alles en iedereen om de baan. Komt het tot een partij tegen Rafa in ronde 4? Het zou mooi zijn voor het toernooi, nu eerst Khachanov.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s