De kroonprins staat op

Eindelijk! De voormalige kroonprins Alexander Zverev (22) – een titel die alweer bij Tsitsipas is terechtgekomen – staat voor het eerst in de halve finales van een slam. Als je dat een maandje geleden had gemeld dan was je voor gek versleten of voorzitter van zijn fanclub. Want ondanks onder meer een finaleplek in Shanghai was er sprake van een zeer matig 2019 voor de Duitser. De service liep niet, het aantal dubbel fouten was soms astronomisch (20 in de eerste ronde van Cinci) en hij had de uitstraling van een geknakte prof vol zelfhaat.

De oorzaak? Heeft u even…Zijn agent Patricio Apey vertrok begin 2019, bij hem sinds zijn 15e. Ze zijn nog altijd in een juridisch gevecht verwikkeld. Zijn vriendin vertrok eveneens. En zijn vader werd ziek. Veel toppers komen met complete entourages aan op de toernooien. Zverev kwam vorig jaar twee keer alleen aan op een toernooi. Als bonus verliep de samenwerking met Lendl dramatisch en die is ook alweer verleden tijd. Komisch en tragisch tegelijkertijd waren de beelden vanuit de Laver Cup waarbij Rafa en RF inpraatten op de Duitser. En vooral benadrukten dat hij niet zo negatief moest zijn. Na zijn verlies in de eerste ronde op Wimbledon verwoordde hij het als volgt: “My confidence is below zero.” When a reporter asked why, Zverev replied: “Because I haven’t won much this year,” and looked away in disgust.

Tijden veranderen. Hij vond aansluiting bij de managementgroep van Federer, Team8, en zijn vader reist weer mee als trainer. Ook zoomt de camera weer in op een aantrekkelijk supermodel – de nieuwe vriendin van de Duitser. Vandaag presteerde hij het om geen punt te verliezen op eigen service in de tweede set tegen de vermoeide Wawrinka! Kortom, de service is weer een wapen en het vertrouwen lijkt terug. Ook komt hij weer wat relaxter over en zijn de oncourt interviews een genot. Bovendien heeft hij de Aussies mee; hij beloofde in ronde 1 bij toernooiwinst zijn prijzengeld over te maken aan de natuurramp down under. Klaar voor de winst op Thiem? De Oostenrijker oogt momenteel allrounder en won recent van hem in Londen (WTF). Dus een finaleplek lijkt ons nog een stapje te ver; wel fijn dat hij weer lekker staat te spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s