Een overwinning langs bekende lijnen

Novak Djokovic wint in vijf sets van Dominic Thiem. Het was een fantastische wedstrijd. Intens en meeslepend. Maar met helaas niet de winnaar die we hadden gehoopt.

De overwinning van Djokovic liep langs bekende lijnen. Op 4-4 in de tweede set raakte hij overdreven geïrriteerd na twee terechte tijdwaarschuwingen. Zo kennen we Djokovic: reagerend alsof de hele wereld tegen hem is. Vervolgens sjokte hij over de baan alsof hij geblesseerd was en eigenlijk niet meer kon. Om daarna in de beslissende fase van de vierde set en gedurende de gehele vijfde set weer helemaal de oude te zijn. Ook dat zie we vaker van hem.

Desondanks ere wie ere toekomt: het is knap dat hij de winst er toch weer uitsleepte. Maar hoe jammer voor Dominic Thiem! Hij heeft nu drie Grand Slam finales verloren. Vooralsnog blijkt het teveel van het goede om twee spelers van de Grote 3 in een Grand Slam te verslaan. Maar Thiem komt wel steeds dichterbij. Hopelijk is het een kwestie van tijd totdat hij zijn eerste major wint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s