Felix: vijf finales, vijf keer verlies

Vijf ATP-finales spelen, vijf keer verliezen en zelfs geen setje winnen, het overkwam Félix Auger-Aliassime in een periode van een jaar. Op gravel, gras en hardcourt. De tegenstanders werden onderweg wel steeds beter: Djere (Rio, 2019), Paire (Lyon, 2019), Berrettini (Stuttgart, 2019), Monfils (Rotterdam, 2020) en vandaag dus Tsitsipas in Marseille.

Voor veel spelers zou dit een traumatische ervaring zijn, een forse knauw voor het zelfvertrouwen. Natuurlijk is er de teleurstelling, maar voor de teenager Auger-Aliassime is het eerder een bevestiging dat de wereldtop in zijn bereik ligt, vermoeden we.

Het was sowieso erg knap dat hij back-to-back finaleplaatsen afdwong deze weken en onderweg mooie en zware overwinningen boekte. Overigens gebeurt het niet veel dat een tiener een ATP-toernooioverwinning behaalt. Sinds het seizoen 2005 zijn dit de spelers die voor hun 20e verjaardag een toernooi wonnen: Rafa haalde er 15 (bizar!), Djoko (5), Del Potro (4), Zverev en Murray (2). Dan is er nog een groepje dat er één haalde: Gasquet, Monfils, Nishikori, Cilic, Rublev en De Minaur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s