Feitjes van het ABN AMRO toernooi

De dag van de finale in Rotterdam! Helaas was het niet de bruisende tennisweek waar je op hoopt – het verhaal in het AD hierover was lezenswaardig. Veel goede spelers, maar zonder spelers uit de top-3 krijg je blijkbaar geen vol Ahoy. Of een succesvolle Nederlander, dat helpt natuurlijk ook…maar dat laatste zal nog wel een paar jaar op zich laten wachten (als ze al mee willen doen).

Dankzij onder meer Twitter pikten we deze drie fascinerende feitjes die min of meer een relatie hebben met het ABNAMRO-toernooi.

1. Monfils versus Auger-Aliassime is een finale tussen twee donkere spelers, en dat gebeurt niet vaak. Volgens onze bron op Twitter was de Basel-finale in 1987 tussen Ronald Agenor en de geweldige Yannick Noah de eerste.

2. De 19-jarige Canadees is de jongste finalist ooit in Rotterdam, hij verslaat hiermee Federer en McEnroe – prima gezelschap natuurlijk.

3. In 1979 won Björn Borg in de Rotterdam-finale van John McEnroe. Dit weekend zagen we ook voor het eerst de naam Leo Borg opduiken in een toernooischema. Het is de 16-jarige zoon die een wildcard kreeg voor een challengertoernooi in Bergamo – het wordt zijn eerste profpartij. Met zo’n achternaam is de druk vrij hoog, vermoeden we.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s