De Golden Swing

De ATP is op drie continenten actief deze weken. En het leukste is toch de Golden Swing in Zuid-Amerika. Het is een reeks van vier graveltoernooien – heerlijk buiten – verdeeld over Argentinië en Brazilië.

Golden Swing is een verwijzing naar de Olympische Chileense tenniswinnaars van gouden medailles, Gonzales en Massu in Athene (2004, Massu won ook de singel). Een paar jaar geleden was er ook nog een toernooi in Chili. Deze week spelen we in Rio, het enige toernooi waar 500 punten zijn te verdelen, de andere drie zijn 250-toernooien. Het spelersveld is voor gravelbegrippen prima op orde. Ok, geen Nadal, maar met Thiem op plek 1 is het een stevig schema. En eerlijk gezegd, kijken we liever naar deze toernooien dan naar de ietwat steriele indoor-toernooien in Europa deze weken.

Ok, dan het tennis. Vandaag behandelden we al de doorbraak van de 16-jarige Spanjaar Carlos Alcaraz Garfia. Maar er was nog een sensationele partij. De namen van de twee jonge spelers zijn al een feestje op zich. Thiago Seyboth Wild (19, ATP 206) versus Alejandro Davidovich Fokina (20, ATP 90). De Braziliaan Seyboth Wild had een wildcard gekregen op basis van een serie goede graveltoernooien op challengerniveau in de maanden ervoor (allemaal in Zuid-Amerika logischerwijs). En hij maakte het volledig waar – in een slopende partij waarin de emoties hoog opliepen. De succesvolle onderarmse services van de Spanjaard Davidovich Fokina hielpen daarbij niet. De umpire moest zelfs tussenbeide komen.

Afijn, middenin de nacht won de Braziliaan van de Spanjaard, na bijna 4 uur tennis. We houden ook TSW in de gaten op het gravel. Kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s