De toekomst van Roger Federer

Afgelopen week werd bekend dat Roger Federer een operatie aan zijn knie heeft ondergaan. Hij verwacht pas weer in actie te komen tijdens het grasseizoen. Welke toekomst heeft Federer nog op de Tour?

De bijna 39-jarige Federer was natuurlijk al in de herfst van zijn carrière. De vraag is of deze nieuwe blessure en operatie zijn bestaan als proftennisser verder verkorten. Op de US Open vorig jaar verloor een gemankeerde Federer van Grigor Dimitrov. Tijdens de Australian Open begin dit jaar werd hij ook gehinderd door een blessure. En binnenkort mist hij Roland Garros vanwege deze knie-operatie. Federer zelf is optimistisch. ‘See you on the grass’, meldt hij op social media. Dat is mooi voor de fans. Maar hoe gaat het vervolgens verder?

Ons inziens zou de blessure op korte termijn best goed kunnen uitpakken. Als Federer het grasseizoen inderdaad haalt, zal hij fris en gretig zijn. Daar komt bij dat gras de meest vergevingsgezinde ondergrond is voor zijn ouder wordende lichaam. Daarmee groeien zijn kansen op een nieuwe overwinning op Wimbledon.

Maar zijn toenemende broosheid zal zich (weer) wreken op de daaropvolgende toernooien op hardcourt. Zeker in wedstrijden om drie gewonnen sets, dus op de US Open. Federer is op een punt in zijn carrière gekomen dat eigenlijk alleen de Grand Slams er nog toe doen. Als hij daar niet meer optimaal kan presteren, is het einde in zicht. En we vrezen dat dat moment nadert.

Wimbledon 2020 wordt waarschijnlijk zijn laatste kans op een Grand Slam titel. Van ons mag hij die pakken. Vermoedelijk zal Federer niet heel lang daarna het podium vrij maken voor de nieuwe generatie. En als toeschouwer afwachten of zijn twee achtervolgers hem weten in te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s