Indian Wells nader beschouwd

Volgende week donderdag begint het eerste Masters 1000 toernooi van het jaar, de BNP Parisbas Open, in Indian Wells. Onder aparte omstandigheden, waarover hieronder meer.

De BNP Parisbas Masters is een bijzonder toernooi. Het is het grootste toernooi op de Tour na de Grand Slams, met het grootste stadion na het Arthur Ashe Stadium. En dat in een nietig toeristenplaatsje in de woestijn. Indian Wells ligt in de staat Californië, 185 kilometer ten oosten van Los Angeles. De dichtstbijzijnde stad is Palm Desert, dat 41.000 inwoners heeft. Indian Wells zelf telt slechts ongeveer 4.000 inwoners. Dat is vergelijkbaar met het inwoneraantal van Terschelling.

Het hoofdstadion van de Indian Wells Tennis Garden heeft een capaciteit die vier keer zo groot is: 16.000 zitplaatsen. Dit vlekje op de kaart heeft zelfs meer dan alleen het grote BNP Parisbas Open. Momenteel worden in Indian Wells Challengers gespeeld voor zowel mannen als vrouwen. Het sterk bezette Challenger mannentoernooi van Indian Wells is het vierde en laatste toernooi van de Oracle Challenger Series, bestaande uit de toernooien van New Haven, Houston, Newport Beach en Indian Wells.

De twee best presterende Amerikaanse tennissers tijdens deze toernooireeks krijgen een wildcard voor de BNP Parisbas Masters. Marcos Giron, 26 jaar en de nummer 104 van de wereld, is inmiddels zeker van één van die twee wildcards. Als gezegd zullen de omstandigheden waaronder volgende week in Indian Wells gespeeld wordt, apart zijn.

Vanwege het coronavirus zijn er inmiddels talloze maatregelen getroffen. De meest opvallende daarvan is dat balkinderen handschoenen zullen dragen en dat zij geen handdoeken van spelers mogen aanraken. Die handdoeken moeten de spelers zelf pakken van stoeltjes die speciaal daarvoor achter de baseline geplaatst zullen worden. Het coronavirus brengt in ieder geval iéts goeds! Verder is het natuurlijk kommer en kwel vanwege het virus, dat mogelijk ook de tenniswereld gaat raken. In Frankrijk is de marathon van Parijs uitgesteld en in Italië worden in ieder geval tot 3 april geen toeschouwers toegelaten bij sportwedstrijden. Dat zijn potentiële gevaren voor Roland Garros en het Masterstoernooi van Rome.

Maar laten we niet doemdenken. Voor nu kijken we uit naar de herstart van het tennisseizoen, in het Terschelling van de VS: Indian Wells.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s