Uit de schatkamer: Indian Wells 2012

Het hele gravelseizoen wordt eruit gegooid. Dat zat er natuurlijk in. En de rankings worden bevroren, zo lezen we op een tweet van de ATP. We hopen dat we toch nog een grasseizoen krijgen in juni en juli. Wie weet.

Tennisjournalist Ben Rothenberg vindt dat we dit jaar sowieso niet meer moeten tennissen op de tour – vanwege het internationale karakter van de sport is dat volgens hem de enige juiste weg. Maar dit geldt niet alleen voor tennis…Afijn, wat hebben we dan nog wel? Het rijke tennisverleden!

We gaan de schatkamers van de tennisgeschiedenis in. Welke partij verdient het om nog eens in spotlights te staan? Welke partij zijn we ten onrechte vergeten? Bij de voorbereidingen op Indian Wells kwamen we uit bij de Argentijn David Nalbandian, een van de meest getalenteerde spelers van de laatste decennia. Ok, hij won geen slam en wat dus een speler die de laatste stap nooit kon zetten (hij stopte een paar jaar geleden na veel blessureleed). Maar wat een talent!

In deze partij op Indian Wells tegen Nadal laat hij zien wat hij allemaal kon. In sommige rally’s is hij Rafa volledig de baas op een manier die we zelden hebben gezien. Fenomenaal, inclusief die ijzersterke dubbelhandige backhand. Terug naar 2012, misschien wel een van de beste partijen over drie sets ooit. Weet jij nog wie er wint?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s