Het gravelseizoen: suspended!

Op de website van de ATP staat bij de kalender bij alle graveltoernooien ‘suspended’. Ook bij Roland Garros. De site wijdt geen woord aan de nieuwe datum van het toernooi. Dat illustreert de frustratie die er blijkbaar nog steeds is over het verplaatsen van het Grand Slam zonder overleg.

Ondertussen lezen we een merkwaardig bericht over het Masterstoernooi van Rome. De Italiaanse tennisbond zou het toernooi dit jaar alsnog willen laten plaatsvinden, bij voorkeur voorafgaand aan Roland Garros. Dat klinkt als een nogal vreemd idee. Dan zou het toernooi gespeeld moeten worden in de week tussen de US Open en Roland Garros. Geen topper die dan aan de start verschijnt, behalve wellicht topspelers die de keuze zouden maken om de US Open te laten lopen ten gunste van Roland Garros. Wellicht Rafael Nadal? Maar het wordt nog gekker.

De voorzitter van de Italiaanse bond zegt bereid te zijn om het toernooi van Rome te laten spelen “op ieder moment, op iedere ondergrond”. Wordt het dan een voorbereidingstoernooi op de US Open? Vervangt hij de gravelbanen van het Foro Italico tijdelijk door hardcourt banen? Het coronavirus heeft blijkbaar ook invloed op het gezond verstand van tennisbestuurders.

Overigens, als alle sportevenementen die nu niet doorgaan worden verplaatst naar het najaar, wat vele organisatoren wensen en proberen, dan wordt de herfst van 2020 het grootste en mooiste sportseizoen ooit! Maar we moeten het allemaal nog zien. Ondanks het gemis aan actueel tennis blijven wij in de komende weken gewoon bloggen. Over randzaken, met terugblikken, filmpjes, nostalgie, et cetera 👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s