Coronavirus en de onzekere tennistoekomst

Tennis en het coronavirus: we kunnen er niet aan ontkomen. De soap rondom de (her)planning van toernooien op de tennistour gaat door. Inmiddels is bekend dat de Olympische Spelen worden uitgesteld. Heeft Roland Garros nu spijt dat ze hun toernooi al eerder naar september hebben verplaatst? En wat doet Wimbledon? Afstel van de editie 2020 zit eraan te komen.

De Olympische Spelen stonden gepland van 24 juli tot en met 9 augustus. Die weken zijn nu vrijgevallen. De vraag wordt gesteld of Roland Garros in deze periode gespeeld had kunnen worden. Misschien. Maar veiliger vanwege het coronavirus, waar we voorlopig nog niet vanaf zijn, is de huidige nieuwe planning eind september, los van de gekkigheid van een Grand Slam op gravel een week na de US Open.

Belangrijker nieuws komt van Wimbledon. In een persbericht van gisteravond kondigde de All England Lawn Tennis Club aan dat men volgende week een bijeenkomst heeft én dat dan een beslissing wordt genomen. Zeker is al dat Wimbledon 2020 niét zonder publiek gespeeld zal worden. De overige opties die nog voorliggen, zijn doorgaan van het toernooi in de geplande weken vanaf eind juni, uitstellen of afstellen.

Eind juni lijkt nog ver weg. Maar de organisatie van Wimbledon heeft te maken met een lange voorbereidingstijd voor het toernooi. Die is al begonnen, met het prepareren van de banen, en zou verder geïntensiveerd worden vanaf eind april. Die geplande voorbereidingen worden door het coronavirus ernstig verstoord.

Volgens tennisjournalist Jon Wertheim zou Wimbledon het toernooi niet willen plannen in de weken van de Olympische Spelen. We weten niet waarom. Mogelijk omdat de kans op noodzakelijk nieuw uitstel dan nog te groot is. Maar andere reële opties op de tenniskalender van 2020 zijn er niet of nauwelijks.

We vrezen dat we ons moeten voorbereiden op het bericht dat Wimbledon 2020 wordt afgeblazen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s