Twitter top-3 tijdens de tennislockdown

Er wordt al weken niet meer gespeeld, maar des te meer wordt erover tennis geouwehoerd. Ons houvast! Maar wie moet je volgen op Twitter om bij te blijven of om te worden vermaakt? We vroegen het aan sportjournalist en tennisliefhebber Tijmen Lensink van De Telegraaf. Zijn Twitter top-3 is een mooie mix met daarin een coach/analist, een journalist en een markante veteraan.

1. Brad Gilbert, een enorme tennisfreak en voormalig coach van onder meer Agassi, Roddick en Murray. Analyseert sterk en durft zijn mening te geven. Totaal tennismaf. Leest wedstrijden fantastisch. Mag wel gewoon stoppen met alle nieuwe tennissers een bijnaam geven. Denkt ook dat hij overal verstand van heeft. Ik vroeg hem ooit wat hij dacht van de Nederlandse kansen op het EK. ‘Solide ploeg, maar niet zo goed als Duitsland’, reageerde Gilbert. Het was jaar 2016. Nederland deed niet mee. Volg’m op: @bgtennisnation

2. Enrico Maria Riva, een Italiaanse journalist die de fijnste feitjes op tafel legt, ook tijdens wedstrijden. Is vooral van de lijstjes en statistieken. Je moet het leuk vinden. Hij is bij mij in ieder geval aan het goede adres. Te volgen via: @enricomariariva

3. Ivo Karlovic, niet echt een tennistwitteraar, maar wel een tennissende twitteraar. Even gevat als hij lang is: 2 meter en 11 centimeter. Veel respect voor zijn loopbaan. Zijn zege op titelverdediger Hewitt tijdens Wimbledon 2003 is er eentje om nooit te vergeten. Op zijn 41e schurkt hij nog altijd tegen de top honderd aan. Ja maar, hij heeft alleen een service, hoor je dan vaak. Afgezien van het feit dat zo serveren souplesse en talent vereist, kan hij echt wel wat meer. Ivo volg je op: @ivokarlovic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s