Roger Federer: de man van 95 miljoen

Ruim 95 miljoen euro’s verdiende Roger Federer volgens zakenblad Forbes in 2019. Daarmee voert hij voor het eerst de lijst aan van best betaalde sporters, voor Messi en Ronaldo. Hij is bovendien voor het 14e jaar op rij de best betaalde tennisser! En dat geld komt dus voornamelijk van zijn sponsors. Als daar zijn: Rolex, Uniqlo, Mercedes, Lindt en Moet et Chandon, om er maar een paar te noemen.

Een fractie van het geld kwam uit tennisoverwinningen, zoals de toernooiwinst in Miami. Djokovic staat op plek 23 en Nadal op 27 van de Forbeslijst. De rising star Naomi Osaka is de eerste vrouw met ruim 37 miljoen dollar. Federer die op zijn 38e al een paar jaar niet meer de beste speler ter wereld is, is dus by far de commercieel interessantste tennisser. De grote merken kiezen voor (langlopende) contracten met de Zwitser. Waarschijnlijk volgt hij de route van die andere grote: Michael Jordan. Ook die is nog altijd, jaren na het einde van zijn loopbaan, van grote waarde voor bijvoorbeeld Nike.

Borg, Sampras, Agassi en McEnroe, ze hadden allemaal mooie sponsorcontracten, maar zijn nu niet meer van grote waarde voor die merken. Dat zal dus bij Federer anders zijn, vermoeden we. Ten slotte, om de geldverhoudingen aan te geven: Federer verdiende in de periode 1998-2016 ongeveer 90 miljoen met zijn tennisoverwinningen – een bedrag dat hij in een jaar binnenharkt met zijn sponsors.

Afijn, genoeg over geld. Wanneer gaan we weer een beetje tennissen? We zien een paar aardige line-ups verschijnen, onder meer in een wedstrijdenserie van de familie Djokovic. We gaan op onderzoek uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s