Adria Tour: jammerlijk mislukt

Het zat eraan te komen: ook Novak Djokovic is positief getest op het coronavirus, net als zijn vrouw. Hij heeft (nog?) geen klachten en gaat om te beginnen 14 dagen in quarantaine. Wat een puinhoop is de Adria Tour geworden!

We moeten onszelf corrigeren. Gisteren schreven we dat de tennissers die deelnamen aan de Adria Tour en daarnaast flink waren gaan feesten, geen lokale coronaregels hadden overtreden. We weten nu dat ze dat wél hebben gedaan. De website van de Servische overheid heeft een Engelse versie, waarop te lezen is dat het advies van de overheid is om (onder andere) geen handen te schudden, lichamelijk contact te vermijden en 1 meter afstand van anderen te houden. Die adviezen zijn door Djokovic en zijn kornuiten duidelijk in de wind geslagen.

Het leiderschap van Novak Djokovic in de tenniswereld heeft ernstige schade opgelopen sinds het uitbreken van de coronacrisis, met de Adria Tour als dieptepunt. Wat ons betreft kan Djokovic geen geloofwaardige belangenbehartiger meer zijn van zijn collega’s en dient hij af te treden als voorzitter van de spelersraad van de ATP.

De vraag is wat de puinhopen van de Adria Tour voor gevolgen hebben voor de herstart van het seizoen. Als je het ons vraagt: géén. De ATP en WTA hadden die herstart al zorgvuldig gepland, met toernooien zonder publiek, regels voor onderlinge afstand en andere maatregelen, waaronder het testen van spelers. Op die weg moet men voort, desnoods zonder de spelers die nu besmet zijn en die in augustus wellicht ziek op bed liggen. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s