De dag dat Roddick Wimbledon had moeten winnen

Zondag 5 juli 2009. De dag dat Andy Roddick Wimbledon had kunnen, misschien wel moeten winnen. Van zijn finale tegen Roger Federer herinneren we ons natuurlijk nog die eindeloze vijfde set. 16-14 werd het. Maar we herinneren ons vooral de tiebreak van de tweede set.

Roddick kreeg daarin vier setpoints, om 2-0 in sets voor te komen. Dat leek een veilige voorsprong voor de titel. Toen kwam die ene volley. Een simpele hoge bal om rustig in de open hoek te leggen. Maar Roddick blokkeerde. Hij timede volledig mis. Weg setpoints. Federer nam het cadeautje dankbaar aan en won alsnog de set en uiteindelijk de wedstrijd. Zijn vijftiende Grand Slam, waarmee hij het record van Pete Sampras verbeterde.

Het was een historische tiebreak. Eentje om 11 jaar later nog een keer terug te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s