Zverev en de hardest working man in tennis

De hardest working man in tennis was de laatste jaren de Spanjaard David Ferrer. In de schaduw van onder meer Nadal sloeg hij zijn miljoenen bij elkaar en stond hij jaren in de top10. Niet de klasse om een slam te winnen, maar wat een vechter!

Adembenemend was het soms hoe hij elke wedstrijd weer strijd leverde. We zien ’m nog trainen op het gras in Rosmalen; het was niet zijn ondergrond maar de drive om beter te worden was er altijd. Fast forward naar juli 2020.

Ferrer is alweer een tijdje geleden gestopt en we lezen dat hij twee weken gaat samenwerken met Zverev – als trainer dus. Na onder meer een korte periode met trainer Lendl krijgt Ferrer de kans om te kijken of ze een klik hebben. We hopen dat de Duitser zich realiseert dat een langere periode met 1 trainer cruciaal is voor onder meer slamsucces. Maar het blijft vreemd dat een tennisloopbaan van onmiskenbaar een groot talent zo maar in handen wordt gegeven van een oud-prof die zin heeft om te trainen. Een masterplan lijkt afwezig.

Hoe dan ook, het kan werken. Als Zverev meer toewijding laat zien…en Ferrer mogelijk een natuurtalent is als trainer. Wie weet. O ja. Ferrer speelde vorig jaar zijn laatste partij tegen Zverev.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s