Weemoed om Wimbledon

Vandaag het laatste nieuws van Wimbledon, op de dag dat de mannenfinale gespeeld had moeten worden. Om 12.00 uur publiceert Wimbledon vier oude finales op haar website: Edberg-Becker, Borg-McEnroe, Federer-Nadal en Djokovic-Federer. En om 15.00 begint het laatste Wimbledonprogramma van de BBC, waarin Sue Barker met oud spelers terugkijkt op de beste mannenfinales.

Daarna is het toch nog niet helemaal klaar. Want morgen om 12.00 uur publiceert Wimbledon nóg een filmpje van een oude wedstrijd. Waarschijnlijk is dat de maandagfinale van 2001 tussen Ivanisevic en Rafter.

Ondertussen heeft Wimbledon bekend gemaakt dat de All England Club financiële steun biedt aan diverse betrokkenen. Dat kan men doen vanwege de pandemieverzekering die de organisatie had afgesloten. Die steun betreft donaties aan goede doelen, maar ook aan spelers. De 256 spelers (mannen en vrouwen) die zouden zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon 2020 krijgen elk 25.000 pond. De 224 spelers die het kwalificatietoernooi hadden gespeeld krijgen ieder 12.500 pond. En ook dubbelaars en rolstoeltennissers krijgen een bedrag. Een fraai gebaar!

Tevens maakte de organisatie bekend dat het aangepaste plaatsingssysteem (waarbij grasprestaties uit voorgaande jaren leidend waren) vanaf 2021 niet meer wordt toegepast op Wimbledon. Vanaf volgend jaar wordt de wereldranglijst gehanteerd voor de plaatsing van spelers. Een logisch besluit, nu grastennis door de nivellerende ondergronden niet heel veel meer afwijkt van tennis op hardcourt. Het waren twee weken van lichte weemoed. Van wat had kunnen zijn. Op naar Wimbledon 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s