We gaan tennissen, in een bubbel

Het ziet ernaar uit dat we weer gaan tennissen de komende weken. In New York krijgen we vanaf volgende week het masterstoernooi van Cincinnati en daarna, vanaf eind augustus, de US Open. Allemaal op Flushing Meadows (officieel het Flushing Meadows Corona Park – we verzinnen het niet).

En wat er ook voor moois gaat gebeuren, het worden toernooien en toernooiwinnaars die een sterretje bij hun naam krijgen. Ze hebben simpelweg iets minder waarde omdat diverse topspelers vanwege gezondheidsgevaren niet komen. De belangrijkste: Nadal. Moet de US Open wel doorgaan? We lezen dat de organisatie, de Amerikaanse bond (USTA), honderd miljoen euro aan tv-rechten misloopt bij het niet doorgaan van het toernooi. Money talks.

Wimbledon was hiertegen verzekerd en kon dus veel makkelijker het toernooi een jaar overslaan. Afijn, de spelers gaan de bubbel in van de wijk Queens, waar het park en de hotels van de spelers staan. Verlaat je de bubbel dan word je uit het toernooi gezet, en zo zijn er veel meer richtlijnen en regels. In de bubbel van de NBA (basketbal) in Florida marcheert alles vrij goed, lezen en zien we. Ze spelen daar alle matches op het terrein van Disney World, een gebied dat ook makkelijker is te controleren, vermoeden we. Maar of het hyperindividualistische tenniswereldje hier geschikt voor is? In New York?

We zijn erg benieuwd en vermoeden dat er wel een paar spelers of begeleiders uit het toernooi worden gegooid. Vanzelfsprekend hopen we dat de toernooien een succes worden – maar er is genoeg om uiterst onzeker over te zijn. Op naar Cinci en New York – Djokovic staat klaar om historie te schrijven, historie met een kanttekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s