De tennisbubbel geobserveerd

Tijdens de Zverev-Anderson-match hadden we alle tijd om de omstandigheden te bestuderen van een US Open in de bubbel. Het is een bizarre tenniswereld waar toch van alles te zien en te horen is, ook buiten de baan.

1. Er is een geluidsman die verantwoordelijk is voor kunstmatig applaus. Dit hoor je thuis en de spelers op de baan horen dit ook. Bij voetbal hebben we dit natuurlijk al eerder meegemaakt. Het geluidsniveau is bescheiden en het is eigenlijk best een aardige ingreep in de strijd tegen de doodse stilte.

2. In het immense en vrijwel verlaten Arthur Ashe heeft de cameraman alle tijd voor de mensen die er wel zijn. Zo zagen we tijdens Zverev-Anderson ergens in een box de compleet verslagen Schwartzman zitten na zijn verloren 5-setter. In de eenzaamheid oogt alles uitvergroot.

3. Er staan grote schermen naast de baan waarop je beelden ziet van de fans thuis ‘live’ op de bank. Mogelijk leuk om jezelf te zien, maar we zien de toegevoegde waarde niet helemaal.

4. En er waren weer lijnrechters in combinatie met Hawk Eye, dit gebeurt alleen in de grote stadions (op de andere banen is Hawk Eye Live). Dit is geen vooruitgang vergeleken met Cincinnati waar alles gebeurde met Hawk Eye Live en er dus geen lijnrechters meer nodig waren. Dat verliep foutloos, zover wij weten en het tempo was lekker hoog – er is immers niks meer te discussiëren.

O ja, de rust zorgt ook voor onverwachte bezoekers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s