Generaties: Murray tegen Felix AA

De op voorhand meest interessante wedstrijd op de US Open van vandaag is die tussen Andy Murray en Felix Auger-Aliassime. De strijd tussen spelers van twee generaties. Murray 33 jaar, Felix 20. Een meervoudig Grand Slam winnaar tegen een van de grootste toptalenten op de tour. Het wordt hun eerste ontmoeting. Als tegenstanders wel te verstaan. Want er waren eerder andersoortige ontmoetingen tussen beiden.

In 2011 had Felix als knul van 11 jaar kaarten bemachtigd voor het Arthur Ashe stadion. Daar was hij getuige van de derde ronde wedstrijd tussen Andy Murray en Feliciano Lopez, die Murray won. Tegenover de BBC noemt Felix dat een ‘big memory’. En in Peking vorig jaar trainden beide spelers samen. Murray roemt Felix mede naar aanleiding van die trainingssessie om zijn voetenwerk en krachttennis. Maar hij refereert ook aan zijn zwakke service, waarvan hij zegt te willen profiteren. Dat is wat Murray tegen Felix zal moeten doen: agressief spelen.

We genoten (wie niet?) van de eerste ronde partij van Murray tegen Nishioka, waarin hij twee sets achter stond, onderweg een matchpoint overleefde en na bijna vier uur en drie kwartier tennis alsnog won. Murray was in die wedstrijd op zijn best op de momenten dat hij in de baan stapte en aanvallend speelde. Een andere manier om van Felix te winnen is er niet. Als Murray zijn karakteristieke countertennis speelt, gebaseerd op vastheid en loopvermogen, legt hij het af tegen zijn veel jongere evenknie. Hij zal de punten moeten gaan halen.

We geven het toe: we hopen dat Murray wint. De tijd van Felix komt nog wel. De rentree van Murray doet ons beseffen hoezeer hij nog kleur geeft aan het tennis. Als foeterende, maar tevens vechtende krijger op de baan en als persoonlijkheid met scherpe meningen. In de overgangsperiode van de Big 4 naar nieuwe tenniskoningen hebben we Andy Murray er graag nog even bij. Maar eerlijk is eerlijk: als we geld moeten inzetten op hun partij van vannacht, doen we dat toch op Felix Auger-Aliassime.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s