Hoog niveau politiek

Vannacht werd er op de US Open niet alleen op hoog niveau getennist, maar ook op hoog niveau politiek bedreven. De wedstrijd tussen Adrian Mannarino en Alexander Zverev werd urenlang uitgesteld. De Fransman Mannarino dreigde te worden uitgesloten van de US Open, omdat hij contact had gehad met landgenoot Benoit Paire, die eerder positief was getest op COVID-19 en inmiddels is verwijderd van de US Open.

Evenals een paar andere spelers uit de omgeving van Paire heeft Mannarino een aangepast, strenger coronaprotocol moeten tekenen. Dat was genoeg om van de toernooiorganisatie en van de gezondheidsautoriteiten van de stad New York toestemming te krijgen om te spelen. Maar de staat New York bleek daar vannacht anders over te denken. Die vond dat Mannarino in quarantaine zou moeten en dus niet zou kunnen spelen. Vervolgens ontstond een urenlang politiek overleg tussen alle partijen. Ook Novak Djokovic bemoeide zich ermee en deed pogingen om de gouverneur van de staat New York te bereiken, ten gunste van Mannarino. Voor Djokovic was dat een mooie gelegenheid om op te treden namens zijn nieuwe spelersbond, de Professional Tennis Players Association. Dat bedoelen we niet cynisch.

Het was prima van Djokovic om dat te doen. Wie uiteindelijk het groen licht gegeven heeft, weten we niet. Maar feit is dat Mannarino uiteindelijk toch mocht spelen. Met dank ook aan Alexander Zverev, die lopende de discussie akkoord ging met uitstel van de wedstrijd. We beginnen al een beetje te wennen aan de lege stadions. Maar dit voorval bewijst dat COVID-19 nog steeds een grote rol speelt bij de US Open. Laten we hopen dat het de wedstrijden niet gaat beïnvloeden, bijvoorbeeld door daadwerkelijke uitsluitingen van spelers en walkovers. Met het verder uitdunnen van het aantal spelers, wordt de kans daarop gelukkig steeds kleiner.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s