Default Djokovic

Default Djokovic. Hij ligt uit het toernooi en de hele tenniswereld heeft een mening over het drama. Voor we hierover verder filosoferen, nog een wat-als-vraag. Wat was er gebeurd in een vol stadion? Zouden de fans partij hebben gekozen voor de lijndame of juist voor Djokovic?

We durven het niet met zekerheid te zeggen, maar een fluitend en joelend stadion zou nog meer bijdragen aan de inktzwarte positie van Djokovic op dit moment. De man die zo graag geliefd wil zijn, is nu wederom de boeman. Het feit dat hij na afloop niet naar de persconferentie ging, maakt het nog erger. De foto gemaakt op de parkeerplaats dat hij in de auto stapt, bepaalt het beeld: een speler op de vlucht. Zijn excuses via social media zijn niet veel meer dan een kleine boetedoening.

Veel tenniswatchers zullen overigens niet verbaasd zijn over de uitbarsting. Dit heeft hij vaker gedaan, zoals tijdens de ATP-finals in 2016 (dank Tijmen voor de tip). Toen ging het net goed en raakte hij niemand met de bal. In de persco na afloop gaf hij aan dat zijn woede-uitbarstingen geen probleem vormen. Had hij toen maar zijn probleem ingezien, dan was het mogelijk gisteravond niet gebeurd. Hieronder lees je de weergave van die bewuste persconferentie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s