Lorenzo Musetti: ster in Rome

Sterren die uitdoven en jonge sterren die zich plots presenteren. Dinsdagavond was zo’n bijzondere avond in Rome. Sinner, die naam had u natuurlijk al opgepikt. De jonge Italiaan pakte vandaag zijn eerste grote overwinning door Tsitsipas in drie sets uit te schakelen. De Griek heeft de goede vorm niet te pakken – en dat is een understatement.

Maar we willen het hebben over weer een andere Italiaanse jongeling: Lorenzo Musetti is de naam, 18 jaar oud! Hij mocht het dinsdagavond in Rome opnemen tegen Wawrinka. De man die de laatste jaren niet veel meer wint, maar nog altijd een grote naam is. De man met de mooie enkelhandige backhand. De laatste weken was hij op challengers succesvol actief, altijd mooi als een oude ster die stap nog neemt. Vandaag mocht hij dus weer aan de bak op een groot masterstoernooi. Het was een ongelijke strijd.

De jonge Musetti deed alles beter, inclusief die magistrale enkelhandige backhand (die op 1.07 minuut) – inderdaad een kopie van de slag van de Zwitser. Overigens lijkt het alsof Italië ook met deze speler goud in handen heeft. Want hij had nog wat meer in huis dan die ene slag, fijne dropshots en stopvolley’s bijvoorbeeld. En de slagen van Wawrinka, die zagen er sleets uit en drukloos uit. De oude ster begon als prof in 2002, de jonge held werd geboren in 2002. Het was een mooie dag om door te breken als prof op de tour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s