Straatvechter Andrey Rublev

Het was vanavond de avond van de finalisten van Hamburg: Andrey Rublev en Stefanos Ttitsipas. Beiden stonden 2-0 in sets achter. Beiden wonnen toch. Gelukkig maar. Het leek niet handig om voorafgaand aan Roland Garros een toernooi elders te spelen. En daar ook nog de finale te halen. De omschakeling naar de omstandigheden in Parijs zou lastig zijn. Dat was het blijkbaar ook. Maar het werd de beide mannen toch niet fataal.

Van Rublev zijn we inmiddels fan. Hij is een heerlijke straatvechter. Een speler met een woeste uitstraling, een woest karakter en een woest spel. Sam Querrey serveerde in de derde set voor de wedstrijd. Maar toch kwam Rublev terug. Met drie toernooioverwinningen dit jaar vormt hij met Novak Djokovic en Dominic Thiem de top-3 van 2020. Zijn mogelijke tegenstander later in de vierde ronde is Tsitsipas. Die rekende vanavond af met een paar demonen. Zowel op de US Open als in Hamburg serveerde hij voor de wedstrijd, om toch te verliezen. Vandaag deed hij het omgekeerde, door zelf een comeback te maken. Even leek het weer mis te gaan, toen hij in de laatste game op 15-30 kwam.

Deze overwinning zal hem wellicht over een mentale drempel helpen. Het is goed voor het toernooi dat de twee potentiële Grand Slam winnaars toch doorgaan na zware gevechten. Verrassingen zijn voor eventjes leuk, maar verderop in het toernooi zien we toch het liefst toppers en subtoppers tegen elkaar. Inmiddels is het bijna half 10 ’s avonds en nog steeds wordt er gespeeld. Dat bevalt ons prima: die avondwedstrijden bij kunstlicht op Roland Garros!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s