Hugo Gaston: creatief en attractief

Rios, Santoro en Mannarino, al deze namen werden genoemd na de geweldige prestatie van Hugo Gaston, de jonge Fransman die won van Wawrinka en nipt verloor van Thiem in 5 sets op zondagavond in Parijs.

De 20-jarige tennisonbekende staat nummer 239 van de wereld. Bizar! Zijn spel is een zeer prettige aanvulling op eindeloze serie steriele baseliners in de top-100. Hij speelt attractief en creatief en doet qua speelstijl inderdaad soms denken aan de spelers uit de openingszin.

Z’n lengte; 1,73, dat is niet echt veel in deze tijd waarin tal van toppers langer zijn dan 1.90. Maar toch kon hij 5 sets volop mee met het powertennis van Thiem. Geweldig voetenwerk, forehand slice, ongekende hoeken en fenomenale dropshots (55!) en lobjes, hij liet het allemaal zien.

De vermoeid ogende Oostenrijker – niet vreemd natuurlijk – werd in set 3 en 4 gesloopt door de korte ballen die vaak maar een paar centimeter achter het net landden. Vandaag was de vierde ronde het eindstation voor Gaston. Het zou mooi zijn als deze prestatie hem het vertrouwen geeft dat de top-50 een realistisch doel is. Als kennismaking: de beelden van de partij tegen Wawrinka. De samenvatting van vanavond was nog niet beschikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s