10 dagen Parijs, 5 observaties

Tien dagen onderweg in herfstig Parijs. Het valt niet tegen, gezien de omstandigheden. Vijf korte observaties.

1. Wat zijn die avondwedstrijden een verrijking. Zeker omdat overdag wielrennen de baas is bij Eurosport. En aangezien niet iedere liefhebber een extra abonnementje heeft, komt iedereen toch nog aan zijn tennisuurtjes. Gelukkig zitten er ook nog wat mensen op de tribunes – genoeg voor een beetje sfeer.

2. De dropshot. Het was al voorspeld, de omstandigheden zijn er ideaal voor. Gisteren was de slag ook weer van doorslaggevende betekenis in de legendarische partij van Schwarzman tegen Thiem. 58 dropshots produceerde de kleine Argentijn. Thiem werd er door gesloopt (en door de afgelopen weken). Overigens bewijst het Thiem-verlies maar weer eens hoe bizar moeilijk het is om twee slams achter elkaar te winnen.

3. Sinner, Gaston en Altmaier, jongeren pakten hun kans in Parijs. In normale omstandigheden is vrijwel alles voorspelbaar en kunnen we de partijen vanaf ronde wel 3 voorspellen. Nu was alles anders. Was het de herfst? De lege tribunes? Of was het simpelweg het moment? Maakt niet uit, ze zijn er. Sinner was al bekend en bevestigde gisteravond weer eens waarom. Bijna onverstoorbaar knalt hij zijn forehands en dubbelhandige backhands over het net – wat raakt-ie ze goed. Net niet voldoende om Nadal nu al aan het wankelen te brengen. Maar de Italiaan staat binnen een jaar in de top-10. Dat kan haast niet anders.

4. We besteden maar weinig aandacht aan damestennis, maar daar is sprake van een paleisrevolutie. Qualifiers in de halve finales (Podoroska, nummer 131!)? Het kan allemaal. Goed voor tennis? De kijkcijfers zullen instorten, het publiek wil grote namen. Maar het coronatennis doorbreekt toch wel het een en ander aan vaste patronen en dat bevalt eigenlijk wel.

5. Nadal en Djokovic staan zondag in de finale. Geen gewaagde voorspellling natuurlijk. Want ondanks al het tennistumult zijn deze twee nog altijd de baas. En gezien het nog niet zo briljante spel van Nadal is de kans groot dat Djoko voor de tweede keer Parijs wint en zijn hegemonie bevestigt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s