Stefanos Tsitsipas: niet klaar voor de 5e set

Het was knap dat Stefanos Tsitsipas tegen Novak Djokovic terug kwam van een achterstand van twee sets tegen nul. Maar met de de gemakkelijk en snel verloren vijfde set liet hij ons toch teleurgesteld achter.

We lazen onlangs een boek over Roger Federer. Daarin werd onder andere zijn samenwerking beschreven met fitnesscoach Pierre Paganini. Bij aanvang van die samenwerking vroeg Paganini aan Federer: kun je zeven vijfsetters achter elkaar spelen? Federer wist het antwoord niet. Later, vele fysieke trainingen verder, stelde Paganini de vraag opnieuw. Zonder aarzeling was het antwoord van Federer toen: ja!

Novak Djokovic is 33 jaar. Als hem diezelfde vraag zou worden gesteld, was het antwoord zonder twijfel ook ja. Als Tsitsipas die vraag nu zouden worden gesteld, zou hij moeten twijfelen. En zo niet, dan zou hij liegen. Want een feit is dat Stefanos Tsitsipas die fysieke uitdaging van meerdere vijfsetters in één toernooi nog niet aankan. En dat is teleurstellend. Als 22-jarige die zichzelf geen Next Gen-speler meer noemt, maar een volwassen uitdager, zou je mogen verwachten van wel.

De realiteit is dat de finale van Roland Garros ‘gewoon’ gaat tussen een 33- jarige en een 34-jarige, die de druk en de fysieke slijtageslag van een Grand Slam wél aan kunnen. Het tennis in de finale zal geen verrassingen bieden. Maar de uitkomst van de wedstrijd is niet te voorspellen. En het niveau zal hoog zijn. Dus kijken we toch uit naar editie nummer 56 tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s